Behandlingar

Behandlingar

Akut Tandvård

Drop-in patienter välkomnas i mån av tid. Tider bokas enklast via telefon 08-32 45 00 eller mail; klinik@citytandakut.se. Vi har samma taxa vardagar som helgdagar.

Allmän Vuxentandvård och barntandvård

-Undersökning

-Panoramaröntgen/CBCT

-Lagning

-Rotfyllning

-Kronor och broar

-Bettskena och protes

Estetisk Tandvård

-Porslinsfasader

-CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing.

Chairside CAD/CAM innebär att tandläkaren efter preparationen av en tand framställer tandersättningen på klinik. Det digitala avtrycket överförs till datorn, där uppgifterna bearbetas och en modell av tänderna skapas i 3D.


-Blekning

Vi erbjuder blekning av tänderna. Du bleker dina tänder enkelt, säkert och skonsamt. Detta gör du i hemmiljö med individuellt anpassade skenor som framställts av en tandtekniker.

Vi använder oss av blekningsmedlet whitness perfect. Det finns möjlighet att välja mellan natt- och dag blekning.


-Tandreglering

Om man önskar sig rakare och ett finare tänder då rekommenderar vi tandregleringsmetoden Clear Aligner. Genom individuellt anpassade skenor reglerar man tänderna.

Skenorna är avtagbara, lätta att rengöra och är diskreta att bära. Skenorna är tillverkade av en tunn medicinsk plast, individuellt anpassade. Clear Aligner används under en period av ett par veckor som försiktigt anpassar tänderna till önskad position, vilket bidrar till ett perfekt leende.
Kirurgi & Implantat

Vi utför visdomstandsoperationer samt implantatbehandlingar. Tandimplantat är i många fall det enda och bästa sättet att ersätta tänder i hela käkar eller enstaka förlorade tänder. Vi har valt att arbeta med både Astra Tech och Straumann som leverantör av implantat.

Tandhygienist

En tandhygienist arbetar främst med att behandla och förebygga parodontit och andra sjukdomstillstånd i tandköttet. Behandlingar kan bestå av tandstensborttagning, professionell tandrengöring, fluorbehandling och fissurförsegling. Våra tandhygienister använder sig av ultraljud, airflow samt handinstrument. Behandling anpassas efter behov och i samråd med dig som patient.

Tandvårdsrädsla

Vi har stor respekt för din rädsla inför tandläkarbesöket. I samråd med dig finner vi en behandling som passar just dina behov. För oss är det viktigt att du är i centrum och att tandläkarteamet har ett nära samarbete kring din behandling.